Nieuws

Datum: woensdag 2 juli 2014

Ondernemers, pak uw kansen!

Succesvolle bedrijven zijn de motor achter een gezonde economie. Dus investeert de Nederlandse overheid in succesvol ondernemen. Voor u als ondernemer levert dat tal van kansen op. Er zijn hele interessante subsidies en fiscale regelingen, waarvan sommige bijna voor het grijpen liggen.

Succesvol ondernemen

Belastingadviseur Tom Meuleman en subsidieadviseur Henk Heerink van de Jong & Laan begeleiden dagelijks ondernemers bij deze kansen. Op de Regio Academy Succesvol Ondernemen legden ze onlangs uit hoe het werkt. Henk Heerink: 'De rode draad is innovatie. En dat hoeft lang niet zo ingewikkeld te zijn als vaak wordt gedacht. Een administratief zijstapje kan zomaar tienduizenden euro's opleveren.'

Regelingen stapelen

Er zijn tal van stimuleringsregelingen rondom innovatie. Nog mooier wordt het als er regelingen gestapeld kunnen worden, bijvoorbeeld in duurzaamheid door energiezuinig bouwen. Met klinkende namen als innovatiebox, RDA, WBSO, EIA en BREEAM liggen deze geldzakken kant en klaar op slimme ondernemers te wachten.

Slimme keuzes

Tom Meuleman: 'Het is zo zonde als ondernemers hun voordeel niet pakken. De kansen liggen er, getuige een recent voorbeeld dat speelde bij een klant. De kozijnen van zijn bedrijfspand werden vervangen door energiebesparende HR-kozijnen. De aanschaf was € 20.000 en daarbij kwamen de kosten van de uren voor het plaatsen (door eigen personeel) van € 5.000.  Door toepassing van de EIA (Energie Investeringsaftrek) van 41,5% betaalde de Belastingdienst in dit geval € 10.375 mee aan de investering. Het daadwerkelijke bedrag is wel afhankelijk van de winst en uw verschuldigde tarief. Het is dus de kunst om net even slimmer te kiezen en de processen in te richten, zodat u voldoet aan de eisen van de stimuleringsregeling.'

Kansen pakken

Hebt u plannen voor verbouw, nieuwbouw, nieuwe producten, productverbeteringen, andere productiemethoden, nieuwe markten etc.? Dan ligt daar waarschijnlijk een kans.

Benieuwd naar de Prezi die Henk en Tom tijdens het presenteren bij Regio Academy hebben ingezet? Klik hier om de presentatie te bekijken.  

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Ondernemers pak uw kansen

(1394x gelezen) | innovatie,stimuleringsregeling,subsidie