Nieuws

Datum: maandag 2 juni 2014

Wiebes verlengt overgangsrecht één bankrekeningnummer

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft besloten om het overgangsrecht inzake één bankrekeningnummer te verlengen tot 1 juli 2015.

Bekende oude rekeningnummer

Gedurende het overgangsrecht betaalt de Belastingdienst nog uit op het bekende oude rekeningnummer voor die burgers en bedrijven waarvoor de Belastingdienst nog geen geverifieerd rekeningnummer tot haar beschikking heeft.

Brief

Dit schrijft Wiebes in een brief aan de Tweede Kamer over de actualiteit rond één bankrekeningnummer en de terugvordering van onterecht uitgekeerde toeslagen. Tevens beantwoordt hij de vragen van de Kamer over deze onderwerpen. Daarnaast beantwoordt hij de vragen uit het AO van 15 mei 2014 over de Belastingdienst.

Niet verantwoord

Over de verlenging van het overgangsrecht zegt Wiebes: 'De reden hiervan is dat ik het in het licht van de huidige stand van zaken van de ICT-systemen binnen de Belastingdienst niet verantwoord vind op korte termijn systeemaanpassingen door te voeren om het verificatieproces van deze groep burgers en bedrijven nog voor 1 juli 2014 af te ronden.'(…) 'Het is duidelijk dat de urgentie om fraude aan te pakken van doorslaggevende betekenis is geweest bij de vormgeving van de maatregel inzake het éénbankrekeningnummer, inclusief het bijbehorende tijdpad'.

Les

'De les die we bij de uitwerking hiervan hebben moeten trekken is dat, wanneer we hetzelfde tempo hanteren als in het afgelopen half jaar, de kans groot is dat opnieuw een grote groep goedwillende burgers gedupeerd zal worden. Daarom ben ik voornemens het overgangsrecht met een jaar te verlengen tot 1 juli 2015. Op basis van dit overgangsrecht mag de Belastingdienst nog uit betalen op een bekend oud rekeningnummer voor die burgers en bedrijven waarvoor de Belastingdienst nog geen geverifieerd rekeningnummer tot haar beschikking heeft.'

Bron: accountancynieuws.nl

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Wiebes verlengt overgangsrecht één bankrekeningnummer

(2283x gelezen) | fraude,bankrekeningnummer,overgangsrecht