Nieuws

Datum: donderdag 12 juni 2014

Wiebes: geen aanpassing hypotheekrenteaftrek

Nieuwe wijzigingen van de hypotheekrenteaftrek liggen ‘niet erg voor de hand'. Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) zei dat dinsdag bij RTL Z. Wiebes is bezig met een herziening van het belastingsysteem.

Geen nieuwe aanpassingen

Wiebes wil zijn plannen daarover na de zomer naar de Tweede Kamer sturen. De VVD-staatssecretaris verwacht geen nieuwe aanpassingen van de hypotheekrenteaftrek, na die het kabinet op voorstel van minister Stef Blok (Wonen) al heeft ingevoerd. 'Blok heeft al zeer veel gedaan op de woningmarkt. Het ligt niet voor de hand om nu met voorrang naar de hypotheekrenteaftrek te kijken', aldus Wiebes.

Twee partijen

Hij gaf toe dat de regeringspartijen VVD en PvdA duidelijk anders denken over het nieuwe belastingstelsel, maar ziet het als zijn taak om de twee partijen tot elkaar te brengen. VVD en PvdA zijn het wel eens over het verlagen van de belastingen op arbeid, maar niet over de manier waarop dat voor de schatkist wordt bekostigd. De PvdA denkt aan het verhogen van de belastingen op vermogen, maar de VVD is daar fel op tegen.

Wensen

De VVD wil het liefst alle toeslagen afschaffen, maar daar is de PvdA weer niet voor. Volgens Wiebes is het schrappen van toeslagen 'één variant'. Een aanpassing van het veel te complexe en voor fraude kwetsbare toeslagensysteem staat in elk geval bovenaan zijn verlanglijst, zei hij bij RTL Z.

Bron: accountancynieuws.nl

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Wiebes geen aanpassing hypotheekrenteaftrek

(1109x gelezen) | hypotheekrenteaftrek,belastingsysteem