Nieuws

Datum: donderdag 12 juni 2014

Staatssecretaris Wiebes kondigt autobrief 2.0 aan

Staatssecretaris Wiebes van Financiën stuurt kort na Prinsjesdag de autobrief 2.0 naar de Tweede Kamer. Hierin is de evaluatie van de Wet uitwerking autobrief 2011 opgenomen.

Wetsvoorstel

In het laatste kwartaal van 2014 komt dan een wetsvoorstel, waarbij invoering is voorzien per 1 januari 2016. Bij de Fiscale verzamelwet 2014 (wetsvoorstel 33950) wordt nog deze week een nota van wijziging ingediend. Verder geeft de staatssecretaris een overzicht van stukken over fiscale onderwerpen die nog voor het zomerreces naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

Onderwerpen

Het gaat dan bijvoorbeeld om een integrale analyse van de winstbox en een brief over de werkkostenregeling. Daarnaast gaat het onder andere om een goedkeuringswetsvoorstel van het verdrag met de Verenigde Staten om internationale belastingnaleving te verbeteren en FATCA te implementeren.

btw

Op btw-terrein gaat het om ontwikkelingen betreffende btw op isolatiematerialen, de koppeling van BSN en btw-nummer en de btw-gap. Ook een wetsvoorstel waarin medeverantwoordelijkheid voor de opdrachtgever wordt geregeld wordt voor de zomer aanhangig gemaakt. Pas na de zomer komt een bredere beschouwing op het belasting- en toeslagenstelsel als reactie op de adviezen van de commissie Van Dijkhuizen.

Bron: accountancynieuws.nl

Naar overzicht

Meer weten?

Leonie Pongers

053-4810481
NaN

Stel uw vraag

Anderen bekeken

Deel op:

De Jong en Laan - Staatssecretaris Wiebes kondigt autobrief 2.0 aan

(1180x gelezen) | werkkostenregeling,btw,fiscale verzamelwet 2014