Nieuws

Datum: woensdag 2 april 2014

Tweede Kamer wil doorwerken na 65e makkelijker maken

Het moet makkelijker worden om na je AOW-leeftijd te blijven werken met een tijdelijk contract. De Tweede Kamer nam dinsdag een motie van D66 hierover aan.

Stapelen

Volgens D66-Kamerlid Steven van Weyenberg moeten de regels voor gepensioneerden soepeler worden, zodat zij als ze dat willen tijdelijke contracten op elkaar kunnen stapelen. Volgens de huidige wetgeving kan dat maar in beperkte mate.

Versimpelen

Het kabinet en de bevriende oppositiefracties D66, ChristenUnie en SGP spraken eerder al af dat er een wetsvoorstel komt om vrijwillig werken na de pensioenleeftijd te versimpelen. Volgens de D66-motie moeten de regels over tijdelijke contracten daarin worden meegenomen.

Naar overzicht

Meer weten?

Ron Mulder

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Tweede Kamer wil doorwerken na 65e makkelijker maken

(1315x gelezen) | aow-leeftijd,pensioenleeftijd,tijdelijke contracten