Nieuws

Datum: donderdag 24 april 2014

Regeling kortlopend uitstel van betaling versoepeld

In de huidige tijd passen soepele betalingsregelingen, ook bij de Belastingdienst. Staatssecretaris Wiebes heeft voor de Tweede Kamer onlangs de regels nog eens op een rijtje gezet. Aanleiding vormden de vragen over het gebruik en toepassing ervan.

Tijdelijke betalingsmoeilijkheden

Naast de bestaande regelingen voor regulier en bijzonder uitstel van betaling is het ook mogelijk om kortlopend uitstel van betaling te krijgen. Dit uitstel werd vanaf 2009 ingevoerd en in eerste instantie verleend aan ondernemingen met tijdelijke betalingsmoeilijkheden die niet via zakelijke kredietverlening konden worden opgelost als direct gevolg van de economische crisis. Het was vormgegeven in beleid en bedoeld als tijdelijke maatregel.

Regeling versoepeld

Met ingang van 1 januari 2013 heeft dit tijdelijke beleid een vaste plaats gekregen binnen het uitstelbeleid. De versoepeling zit met name in het feit dat de relatie met de economische crisis niet meer aangetoond hoeft te worden.

Mogelijkheden en voorwaarden

Alle drie de regelingen hebben hun eigen mogelijkheden en voorwaarden.

Naar overzicht

Meer weten?

Henry Fraterman

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Regeling kortlopend uitstel van betaling versoepeld

(1656x gelezen) | belastingdienst,regelingen,betalingsachterstand