Nieuws

Datum: vrijdag 11 april 2014

Overheid steunt ondernemers die omgeving willen opknappen

De overheid wil ondernemers meer ruimte geven om de kwaliteit van hun bedrijventerrein of winkelgebied te verbeteren. Een wetsvoorstel van Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) is daartoe op 10 april 2014 aan de Tweede Kamer gestuurd.

Bedrijven Investeringszones (BIZ)

Met de zogenaamde Bedrijven Investeringszones (BIZ) kunnen ondernemers makkelijker afspraken maken over bijvoorbeeld afvalinzameling, het aanbrengen van extra verlichting en het verbeteren van de beveiliging. Ook het gezamenlijk ontwikkelen van een speciale app over het winkelgebied behoort tot de mogelijkheden.

Verbetering werkomgeving

Tot nu toe konden ondernemers alleen experimenteren met een BIZ. Het wetsvoorstel maakt de mogelijkheid voor een BIZ nu permanent. "De nieuwe wet moet ondernemers in staat stellen om samen hun werkomgeving te verbeteren", aldus minister Kamp. "Een veiliger en schoner bedrijventerrein of winkelgebied is niet alleen prettig, het levert ook meer bedrijvigheid op".

Experiment omgezet in wetgeving

Goede plannen stranden nu nog vaak omdat een of enkele ondernemers niet willen meedoen. Dankzij de BIZ kan de gemeente wanneer een meerderheid van bedrijven wil investeren in hun gebied, er voor zorgen dat verbetermaatregelen gezamenlijk worden betaald. In het experiment zijn tot nu toe al meer dan 100 bedrijventerreinen en winkelgebieden opgeknapt door ondernemers. Het experiment moet in 2015 zijn omgezet in wetgeving.

Bron: rijksoverheid.nl

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Overheid steunt ondernemers die omgeving willen opknappen

(1141x gelezen) | ondernemers,bedrijventerrein,BIZ,plannen