Nieuws

Datum: dinsdag 22 april 2014

Fiscus stelt centraal adres in voor bezwaren pseudo-eindheffing hoog loon 2014

De Belastingdienst verwacht veel bezwaren tegen de pseudo-eindheffing hoog loon 2014 (crisisheffing).

Centraal adres

Voor deze bezwaren is nu een centraal adres ingesteld. Werkgevers die de pseudo-eindheffing verschuldigd zijn kunnen net als in 2013 hun bezwaar laten aanhouden of direct laten afhandelen. Dat meldt de Belastingdienst.

Bezwaren kunnen gestuurd worden naar:
Belastingdienst
Postbus 116
6400 AC Heerlen

Bezwaar aanhouden

Belastingdienst: 'Als u ons toestemming geeft om uw bezwaar te laten aanhouden, houden wij uw bezwaar aan totdat de hoogste rechterlijke instantie heeft geoordeeld in een aantal proefprocedures. Daarna handelen wij uw bezwaar af conform het oordeel van die hoogste rechterlijke instantie. Voor het aanhouden gelden wel voorwaarden. Denkt u dat uw zaak als proefprocedure kan dienen? Stuur dan een brief naar het hierboven vermelde adres. Vermeld in uw brief in ieder geval uw loonheffingennummer en telefoonnummer. Wij nemen daarna contact met u op.'

Bezwaar direct laten afhandelen

'Zonder uw toestemming voor aanhouden wachten wij het oordeel van de hoogste rechterlijke instantie niet af, maar handelen wij uw bezwaar direct af', aldus de fiscus.

Wat moet u doen?

Wie bezwaar maakt, krijgt van de Belastingdienst een brief met een toelichting op de bezwaarafhandeling en een vaststellingsovereenkomst. Belastingdienst: 'In de toelichting staat voor welke categorie bezwaren we proefprocedures gaan voeren. De voorwaarden die gelden voor het aanhouden van uw bezwaar, vindt u ook in de toelichting en in de vaststellingsovereenkomst. U kunt een voorbeeld van de brief en de vaststellingsovereenkomst downloaden ter informatie (het is niet de bedoeling dat u deze opstuurt). Als u kiest voor het aanhouden van uw bezwaar, stuurt u binnen 4 weken na de datum op de brief de ondertekende vaststellingsovereenkomst naar ons terug. Kiest u niet voor aanhouden, dan ondertekent u onze brief en stuurt u deze binnen 4 weken na de datum op de brief terug. Wij nemen uw bezwaar dan verder in behandeling.'

Naar overzicht

Meer weten?

Henry Fraterman

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Fiscus stelt centraal adres in voor bezwaren pseudoeindheffing hoog loon 2014

(1428x gelezen) | belastingdienst,bezwaar maken,Pseudo-eindheffing