Nieuws

Datum: dinsdag 11 maart 2014

Nieuw fonds voor hightech innovatie in Overijssel

Provincie Overijssel en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hebben 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor innovatieve bedrijven.

Financiering aanvragen

Het geld is bedoeld voor het vertalen van een uitvinding naar een prototype of demonstrator. Het nieuwe Proof of Concept fonds biedt financiering in de vorm van leningen tot maximaal 250.000 euro. Innovatieve bedrijven met een technologische vinding kunnen een businessplan indienen bij Stichting Kennispark Twente om financiering aan te vragen.

Ontwikkeling prototypes

Het fonds staat open voor innovatieve ondernemers uit heel Overijssel die voldoen aan onder andere de volgende voorwaarden:

  • Het bedrijf is jonger dan vier jaar;
  • De business case is innovatief en/of kennisintensief met een sterke technologische component;
  • Er is een bestaande samenwerking tussen het bedrijf en de Universiteit Twente of Saxion.

De uitgekeerde leningen worden gebruikt om een technologische vinding door te ontwikkelen naar een prototype of proof of concept en is niet bedoeld voor het opschalen van productie of een marktintroductie.

Meer informatie

De middelen voor het fonds zijn beschikbaar gesteld door het Ministerie van Economische Zaken en provincie Overijssel. Meer informatie over het fonds en de bijbehorende voorwaarden en procedures is te vinden op www.kennispark.nl/poc

Financiering voor innovatie

Uit onderzoek in opdracht van Stichting Kennispark Twente blijkt dat er veel vraag is naar financieringsmogelijkheden voor de risicovolle (pre-)seed fase waarin ondernemers hun prototype bouwen. Met het Proof of Concept-fonds bieden de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de provincie Overijssel een katalysator voor de ontwikkeling van hightech startups. De ondernemers wordt wel aangeraden om naast de leningen uit het fonds nog aanvullende financiering te zoeken via reguliere marktkanalen.

Naar overzicht

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Deel op:

De Jong en Laan - Nieuw fonds voor hightech in Overijssel

(1483x gelezen) | financiering,innovatiebox,innovatie