Nieuws

Datum: maandag 3 maart 2014

Branchevereniging Nederland Crowdfunding opgericht

Afgelopen jaar werd er in Nederland via crowdfunding 28 miljoen euro opgehaald om Nederlandse bedrijven te financieren, een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Branchevereniging

Nu crowdfunding van innovatief experiment de transitie maakt naar veelgebruikte financieringsvorm, organiseert de crowdfundingbranche zich in de branchevereniging 'Nederland Crowdfunding'.

Duurzame groei crowdfunding

Bedrijfsfinanciering middels crowdfunding maakt het voor het (innovatief) mkb mogelijk om financiering op te halen door een beroep te doen op een grote groep van kleine investeerders, die in ruil voor hun inleg bijvoorbeeld rente op de lening, aandelen of een product kunnen ontvangen. De nieuwe branchevereniging komt direct voort uit de gezamenlijke wens van crowdfundingpartijen en het ministerie van Economische Zaken om de duurzame groei en professionaliteit van crowdfunding te waarborgen.

Platforms

De Nederlandse crowdfundingplatforms die zich richten op bedrijfsfinanciering, organiseren zich nu in de branchevereniging 'Nederland Crowdfunding' om de ontwikkeling die crowdfunding in Nederland doormaakt te versterken en verduurzamen. Inmiddels zijn de platforms Crowdaboutnow, Geldvoorelkaar, One Planet Crowd,  Share2start, Symbid, Wekomenerwel aangesloten bij de branchevereniging. Het bestuur wordt gevormd door een afvaardiging van de platforms. Hiermee vertegenwoordigt de branchevereniging meer dan 95% van de markt van crowdfundingplatforms voor bedrijfsfinanciering.

Plannen branchevereniging

De branchevereniging werkt nu onder meer aan een communicatieplan dat de bekendheid en kennis over crowdfunding onder Nederlanders moet vergroten. Daarnaast formuleert de vereniging een code of conduct als stap naar het beter en transparanter reguleren van crowdfunding. Eind maart zal de branchevereniging haar plannen presenteren.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Branchevereniging Nederland Crowdfunding opgericht

(1549x gelezen) | mkb,platform,crowdfunding