Nieuws

Datum: vrijdag 7 februari 2014

Europees Parlement akkoord met uitstel SEPA voor bedrijven

Banken en bedrijven krijgen meer tijd om aan de nieuwe normen voor het overmaken van geld naar een andere rekening te voldoen.

Goedkeuring

Het Europees Parlement heeft goedkeuring gegeven aan het besluit van Eurocommissaris Barnier om de overgangsperiode te verlengen tot 1 augustus om verstoringen van de betalingen te voorkomen als gevolg van onvoldoende aanpassing aan het nieuwe systeem.

Overgangsperiode

Op 9 januari liet Barnier weten dat bedrijven in het eurogebied een half jaar langer de tijd krijgen om over te stappen op het Europese betalingssysteem SEPA. Formeel gezien blijft de huidige deadline van 1 februari staan, maar er komt een extra overgangsperiode van 6 maanden waarin toch nog betalingen kunnen worden gedaan die nog niet aan de nieuwe standaard voldoen.

Nieuwe SEPA-standaarden

Op 4 februari keurde het Europees Parlement deze beslissing goed. Het besluit van het Parlement heeft betrekking op de termijnen voor de overgang naar de nieuwe SEPA-standaarden voor overschrijvingen en automatische betalingen. Gegevens van de Europese Centrale Bank lieten zien dat in december 2013 bijna 74% van alle overschrijvingen en slechts 41% van de incasso's of domicilieringen al aan de nieuwe SEPA-standaarden voldeden.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Europees Parlement akkoord met uitstel SEPA voor bedrijven

(1362x gelezen) | SEPA,uitstel