Nieuws

Datum: dinsdag 21 januari 2014

Overheid 24/7 bereikbaar voor ondernemers

Ondernemers hebben vanaf nu altijd en overal toegang tot alle relevante informatie, transacties en diensten van de gehele overheid. De website die dit mogelijk maakt, is www.ondernemersplein.nl.

Website officieel in gebruik

Deze website werd maandag 20 januari 2014 door minister Kamp van Economische Zaken officieel in gebruik gesteld. 'Eén loket waar ondernemers snel en eenvoudig, wanneer het hen uitkomt zaken kunnen doen met de overheid. De website dient het gemak en bespaart de ondernemer veel tijd en rompslomp. Zo houdt hij meer tijd over om te doen waar hij goed in is: ondernemen,' aldus Kamp.

Ook voor financieringsvragen

Op de website kunnen ondernemers ook terecht met specifieke financieringsvragen. De financieringsdesk die daarvoor is ingericht, zorgt ervoor dat bedrijven, met name het mkb, vragen over financiering kundig en snel beantwoord krijgen. Via website en telefoon kunnen ondernemers informatie inwinnen. Zo kan een ondernemer die moeite heeft om zijn groeiplannen gefinancierd te krijgen bij de financieringsdesk terecht voor adviezen over private en publieke financieringsmogelijkheden en de bijbehorende procedures.

Alle informatie op één plek digitaal toegankelijk

Tot nu toe was de voor ondernemers relevante informatie van de rijksoverheid versnipperd en vaak niet digitaal toegankelijk. 'Met de komst van www.ondernemersplein.nl is al die informatie nu voor het eerst op één plek digitaal toegankelijk. Ondernemers hoeven straks zelfs hun bedrijf niet meer uit om de juiste informatie te vinden of zaken te doen met de overheid,' aldus minister Kamp. Doordat alle informatie nu op één site te vinden en met elkaar verbonden is, worden bedrijven bovendien eerder gewezen op extra ondernemingskansen of subsidiemogelijkheden die ze anders over het hoofd hadden gezien.

Ontwikkeld door de KvK

Ondernemersplein wordt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken ontwikkeld door de Kamer van Koophandel. De voor ondernemers meest relevante overheidsdiensten zijn op het platform aangesloten. Het betreft de KvK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen AgNL), de Belastingdienst, de RDW, CBS en de VNG. De komende tijd zullen meer overheidsdiensten worden aangesloten en zal de website verder worden ontwikkeld op basis van de wensen die ondernemers hebben.

Naar overzicht

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Overheid 24/7 bereikbaar voor ondernemers

(1466x gelezen) | Overheid,Ondernemers,Website,Diensten,Online