Nieuws

Datum: vrijdag 31 januari 2014

Nieuwe versie programma voorlopige aanslag 2014 vanaf 4 februari

Eerder meldde de Belastingdienst dat eind januari een nieuwe versie van het programma 'Verzoek of wijziging voorlopige aanslag 2014' beschikbaar zou komen. ‘Dit is door technische redenen 4 februari 2014 geworden,' aldus de fiscus.

Vernieuwde versie

Vanaf 4 februari kan de nieuwe versie van het programma 'Verzoek of wijziging voorlopige aanslag 2014' gedownload worden. Deze versie gaat uit van de juiste percentages voor het eigenwoningforfait en de werkbonus. Bij de vorige versie was dat niet zo.

Eigenwoningforfait

Het programma 'Verzoek of wijziging voorlopige aanslag 2014' is aangepast. Belastingdienst: 'Als u uw gegevens invult in het programma, voert het een berekening voor u uit. De nieuwste versie rekent met het juiste percentage van het eigenwoningforfait. De vorige versie rekende met een voorlopig percentage. Het gaat om kleine verschillen. Dit heeft bijna geen gevolgen voor de belasting die u terugkrijgt of moet betalen. Wilt u weten wat de juiste percentages zijn? Kijk dan hier.

Werkbonus 

In de nieuwste versie van het programma 'Verzoek of wijziging voorlopige aanslag 2014' wordt ook het bedrag van de werkbonus berekend met de juiste percentages. De vorige versie werkte met voorlopige percentages. Het gaat om kleine verschillen. Dit heeft bijna geen gevolgen voor de belasting die men terugkrijgt of moet betalen. Wie wil weten wat de juiste percentages zijn, kan hier kijken.

Aangifte inkomensbelasting 2014

Wie de voorlopige aanslag wil wijzigen, moet vanaf 4 februari de nieuwste versie van het programma 'Verzoek of wijziging voorlopige aanslag 2014' gebruiken. 'Wijzigt u uw voorlopige aanslag niet? Als u aangifte inkomstenbelasting 2014 doet, gaan wij bij de aanslag 2014 die u daarna ontvangt uit van het juiste percentage,' aldus de Belastingdienst.

Andere fiscale wijzigingen 

Niet alle fiscale wijzigingen kunnen worden opgenomen in de voorlopige aanslag 2014 en in het programma 'Verzoek of wijziging voorlopige aanslag 2014'. Meer over fiscale wijzigingen is hier te lezen.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Nieuwe versie programma voorlopige aanslag 2014 vanaf 4 februari

(1341x gelezen) | belastingdienst,fiscale wijzigingen