Nieuws

Datum: maandag 13 januari 2014

Nieuw fonds opgericht voor bedrijfskredieten

Banken en institutionele beleggers hebben een nieuw fonds opgericht dat middelgrote bedrijven van krediet moet voorzien.

Komende jaar eerste leningen

Het NL Ondernemingsfonds verwacht in de loop van dit jaar de eerste leningen te kunnen verstrekken. Het fonds is opgericht door de banken ING, ABN Amro en Rabobank, pensioenuitvoerders MN en Syntrus Achmea, vermogensbeheerder Robeco en beursbedrijf Euronext Amsterdam.

Institutionele investeerders

De bedoeling is om bedrijven met een jaaromzet van minimaal 25 miljoen euro kredieten te verstrekken van minstens 10 miljoen euro. Die leningen worden deels door een bank en deels door het fonds gefinancierd. Het fonds moet in de komende 5 jaar door bijdragen van vooral institutionele investeerders groeien tot 1 miljard euro.

Naar overzicht

Meer weten?

Rom Ellenbroek

0541-512485
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Nieuw fonds opgericht voor bedrijfskredieten

(1555x gelezen) | financiering,omzet,banken,bedrijfskredieten,lening,krediet