Nieuws

Datum: dinsdag 7 januari 2014

MIA\Vamil voor keurmerken ingeperkt per 1 januari 2014

Met ingang van 1 januari 2014 komt de apparatuur voor het behalen of behouden van duurzame keurmerken niet meer in aanmerking voor MIA\Vamil. Dat geldt niet voor producten met een duurzaam keurmerk. Deze worden wèl gestimuleerd.

Redenen voor inperking

De belangrijkste twee redenen voor de inperking bij apparatuur voor duurzame keurmerken zijn:

  • Duurzame keurmerken hebben inmiddels hun plek in de markt gevonden; stimulering met MIA\Vamil is dan niet meer noodzakelijk.
  • De indiening van meldingen voor MIA\Vamil moet eenvoudig zijn. Voordat een ondernemer investeert, moet hij eenvoudig kunnen achterhalen of zijn investering in aanmerking komt. De administratieve belasting moet gunstig zijn ten opzichte van het fiscaal voordeel. Hieraan blijkt de procedure voor apparatuur die nodig is voor duurzame keurmerken helaas niet te kunnen voldoen.

Apparatuur voor productie duurzame keurmerken

De volgende codes zijn van de milieulijst 2014 gehaald:

  • Productieapparatuur of apparatuur voor dienstverlening, die nodig is voor het behalen of behouden van de duurzaamste keurmerken (code 1147 tot en met 1150 op de Milieulijst 2013).

Producten met een duurzaam keurmerk

De inperking geldt niet voor producten met een duurzaam keurmerk. Producten die vallen onder de volgende code op de milieulijst worden nog steeds gestimuleerd door MIA\Vamil:

  • Producten met een dergelijk keurmerk (code 1140 op de milieulijst 2013, codenummer 1810 op de nieuwe Milieulijst).

Naar overzicht

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - MIA\Vamil voor keurmerken ingeperkt per 1 januari 2014

(1440x gelezen) | keurmerk,MIA\VAMIL,inperking,duurzaam