Nieuws

Datum: donderdag 12 december 2013

'Verruim periode voor btw-aftrek zonnepanelen'

Volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) is een grote groep eigenaren van zonnepanelen door het ministerie van Financiën buitenspel gezet.

Geen btw terug

De groep komt niet in aanmerking voor btw-aangifte en kan daardoor de btw van hun aangeschafte zonnepanelen niet van de Belastingdienst terugvragen. Dit schrijft de vereniging in een brief aan staatssecretaris Weekers van Financiën.

Vergoeding van energieleverancier

Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie beschouwt de Belastingdienst huiseigenaren met zonnepanelen als ondernemer als zij een deel van de opgewekte stroom terugleveren aan het net, en daarvoor een vergoeding krijgen van de energieleverancier.

Uitspraak het Hof

VEH: 'Na de uitspraak van het Hof op 20 juni 2013 vroegen veel eigenaren van zonnepanelen zich af wat deze uitspraak voor hen betekent. Uiteindelijk liet het ministerie van Financiën begin november weten in welke situaties een eigenaar van zonnepanelen recht heeft op btw-aftrek. Zo vallen consumenten die voor 1 april 2013 zonnepanelen hebben gekocht buiten de boot, omdat er per kwartaal belastingaangifte moet worden gedaan. Eigenaren van zonnepanelen die tussen 1 april en 20 juni zonnepanelen hebben gekocht en hebben gewacht op meer duidelijkheid van het ministerie van Financiën, zijn door het trage besluit inmiddels ook uitgesloten van btw-aftrek.'

VEH vraagt om herzien besluit

Vereniging Eigen Huis vraagt staatssecretaris Weekers zijn besluit te herzien, zodat huiseigenaren die dit jaar, ook voor 20 juni 2013, zonnepanelen hebben aangeschaft ook de btw kunnen aftrekken via de belastingaangifte.

Naar overzicht

Meer weten?

Hans Wiersma

050-3166966
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - 'Verruim periode voor btw-aftrek zonnepanelen'

(1781x gelezen) | belasting aangifte,belastingdienst,btw,btw-aangiften,zonnepanelen,VEH