Nieuws

Datum: maandag 30 december 2013

Twintig miljoen extra beschikbaar voor ondernemers Oost-Nederland

Er komt twintig miljoen euro extra beschikbaar voor de financiering van de groeiplannen van vernieuwende ondernemers in Oost-Nederland.

Werkkapitaal

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) en de Provincie Overijssel en Gelderland storten daartoe gezamenlijk 20 miljoen euro extra werkkapitaal in de Regionale OntwikkelingsMaatschappij (ROM) Oost.

Financiering voor groeiplannen MKB-ers

'Door deze financiële injectie vinden kansrijke, innovatieve en snel groeiende MKB-bedrijven makkelijker financiering voor hun groeiplannen,' aldus minister Kamp (Economische Zaken). 'Dit zorgt voort meer inkomsten en banen. Dat is zeker in tijden van hoge werkloosheid welkom.'

Steun voor Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen

Uit de deze week verschenen Financieringsmonitor blijkt dat vooral kleine ondernemers nog steeds moeite hebben om financiering te krijgen. Het kabinet steunt de kredietverlening voor bedrijven onder meer door uitbreiding van garantieregelingen, verhogen leningen aan kleine bedrijven via Qredits en verhogen van innovatiekredieten. Daarnaast steunt de overheid verschillende Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen die als taak hebben de regionale economie en werkgelegenheid te stimuleren. Zo zal het ministerie van EZ naast de aangekondigde storting van tien miljoen euro in ROM Oost, eenzelfde bedrag storten in de nieuw opgerichte ROM Zuid-Holland.

Zevenduizend banen

De ROM Oost heeft sinds 2003 honderd miljoen geïnvesteerd in ruim 150 kansrijke jonge innovatieve bedrijven in Overijssel en Gelderland. Eerder berekende ROM Oost dat dit in totaal een investering van 400 miljoen euro opleverde en meer dan zevenduizend banen.

 

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Twintig miljoen euro extra beschikbaar voor ondernemers Oost-Nederland

(1808x gelezen) | financiering,ondernemers,groeiplannen,ROM