Nieuws

Datum: woensdag 11 december 2013

'Geen kortere loondoorbetaling bij ziekte'

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken is niet van plan de termijn die bedrijven het loon van zieke werknemers moeten doorbetalen te bekorten.

Loondoorbetalingstermijn vormt drempel

Hij zei dat dinsdag in de Tweede Kamer. CDA-Kamerlid Eddy van Hijum had erop aangedrongen de periode van loondoorbetaling voor kleine bedrijven terug te brengen van 2 naar 1 jaar. Volgens Van Hijum vormt de lange loondoorbetalingstermijn een drempel voor kleine bedrijven om nieuw personeel aan te nemen.

Gevolg loondoorbetaling

Maar volgens Asscher heeft de loondoorbetaling - zo'n 10 jaar terug geïntroduceerd door CDA-minister Aart Jan de Geus - ervoor gezorgd dat bedrijven veel meer investeren in het begeleiden van zieke werknemers. Dat heeft extra banen en een kostenbesparing van 800 miljoen per jaar opgeleverd.

Bureaucratie en regeldruk

De minister gaat wel de knelpunten die de loondoorbetaling voor kleine bedrijven met zich meebrengt op een rijtje zetten. Het kabinet heeft dat al eerder aangekondigd. Het gaat dan om zaken als bureaucratie en regeldruk.

Naar overzicht

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - 'Geen kortere loondoorbetaling bij ziekte'

(1548x gelezen) | zieke werknemer,loon,ondernemers,personeel,besparingen