Nieuws

Datum: dinsdag 17 december 2013

Fiscus verbetert communicatie over eigenwoningregeling

De Belastingdienst gaat de informatieverstrekking over de eigenwoningregeling verbeteren.

Brief aan Tweede Kamer

Dit meldt minister Stef Blok vanWonen en Rijksdienst mede namens staatssecretaris Weekers van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer. Blok deelt daarin ondermeer mee dat de Belastingdienst de informatieverstrekking gaat verbeteren door de informatie op de website gerichter op de volgende wijze aan te bieden:

  • Het uitwerken van de fiscale gevolgen van aansprekende en relevante voorbeelden, zoals de eerste aankoop van een woning, verhuizing naar een tweede woning, partnerschap of huwelijk en scheiding.
  • Informatie geven over welke gegevens belastingplichtigen nodig kunnen hebben om hun fiscale positie te bepalen (zoals de hoogte van de eigen-woningschuld, de maximale looptijd
  • Het ontwikkelen van een praktische rekenhulp waarmee de hoogte van de (bestaande) eigenwoningschuld bepaald kan worden.
  • Stuurvragen opnemen die de belastingplichtige via een doorklikststeem leiden naar de voor hem relevante informatie.

Aangiftecampagne

De Belastingdienst streeft ernaar dat deze extra informatie zoveel mogelijk op 1 maart 2014 bij de aangiftecampagene inkomstenbelasting 2013 op de website beschikbaar is. Indien de burger niet kan vinden wat hij zoekt kan hij vragen telefonisch of schriftelijk voorleggen aan de Belastingdienst. 

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Blok: fiscus verbetert communicatie over eigenwoningregeling

(1518x gelezen) | belastingdienst,inkomstenbelasting,eigen woning,Tweede Kamer