Nieuws

Datum: donderdag 28 november 2013

Werkgever tot 10 jaar verantwoordelijk voor zieke flexwerker

Het kan werkgevers per 1 januari tienduizenden euro's kosten als een flexwerker ziek wordt. Door de nieuwe ziektewet blijft de werkgever veel langer verantwoordelijk voor tijdelijk personeel.

Uitzendkrachten

Uitzendbureaus zijn bang dat straks bijna niemand meer uitzendkrachten durft aan te nemen. De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) zegt dat bedrijven volgend jaar strenger zullen selecteren aan de poort.

CV

Mensen met een "vlekje" op hun cv zullen minder snel een baan vinden, zegt Aart van der Gaag, directeur van de ABU. "Denk daarbij ook aan ouderen of mensen die langdurig werkloos zijn."

Prikkel

De overheid wil met deze nieuwe regels werkgevers en werknemers prikkelen om arbeidsongeschiktheid van tijdelijke werknemers te voorkomen. Nu nog houdt de verantwoordelijkheid van de werkgever op als de tijdelijke werknemer ziek wordt en ligt de verantwoordelijkheid bij de overheid.

Werkgever verantwoordelijk

Vanaf 2014 blijft de werkgever tot 10 jaar lang verantwoordelijk voor het uitbetalen van het loon van de zieke medewerker, zelfs als hij maar 1 dag heeft gewerkt.

10 werknemers

Deze wet gaat gelden voor alle bedrijven met een loonsom van meer dan 300.000 euro. In de praktijk komt dat neer op een bedrijf met zo'n 10 werknemers.

Bron: NOS

Naar overzicht

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Werkgever tot 10 jaar verantwoordelijk voor zieke flexwerker

(2716x gelezen) | werkgever,arbeidsongeschiktheid,Ziektewet,Flexwerker