Nieuws

Datum: dinsdag 19 november 2013

Nog geen pensioenakkoord in zicht

Er is nog geen akkoord in zicht over het kabinetsplan om de pensioenopbouw te verlagen.

Niet op één lijn

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft maandag weer langdurig overlegd met de oppositiefracties CDA, D66, ChristenUnie, SGP en GroenLinks en de coalitiepartners VVD en PvdA. Maar de partijen zitten vooralsnog nog niet op één lijn.

Definitiekwestie 

Volgens GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver is er ''druk gesproken over de inhoud'' en ''gaat het niet slecht''. Of er alleen technische varianten zijn bekeken of dat er echt is onderhandeld, noemde hij een ''definitiekwestie''. Woensdagmiddag gaan de besprekingen verder.

Honderden miljoenen

Het kabinet wil vanaf 2015 de jaarlijkse pensioenopbouw verlagen van 2,25 naar 1,75 procent van het inkomen. De oppositie vindt dat veel te ver gaan en eist een hogere opbouw, liefst zo dicht mogelijk bij de twee procent per jaar. Dat kost al snel honderden miljoenen, waarvoor dekking gevonden moet worden. Het kabinet is afhankelijk van steun van de oppositie, omdat het in de Senaat geen meerderheid heeft.

Nabestaandenpensioen

Carola Schoten van de ChristenUnie zei dat er maandag bij het zoeken naar financiële dekking niet gesproken is over snijden in de opbouw van het nabestaandenpensioen. Dat voorstel is vorige week op tafel gelegd, maar CDA, ChristenUnie en SGP voelen er niets voor. ''Zolang wij aan tafel zitten, blijft dat zo'', zei Schouten.

Bron: NUzakelijk.nl

Naar overzicht

Meer weten?

Ron Mulder

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Nog geen pensioenakkoord in zicht

(1447x gelezen) | pensioen,pensioenakkoord,wetsvoorstel,pensioenverlagingen,kabinet