Nieuws

Datum: maandag 4 november 2013

Meer auto’s verkocht door aanscherping fiscale regelingen

De autoverkopen zijn in oktober met 37,4 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De dealers leverden vorige maand 36.784 nieuwe personenauto's af tegen 26.775 stuks in oktober 2012.

Oorzaak

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van de brancheverenigingen RAI Vereniging en BOVAG. Het is de eerste maand dit kalenderjaar dat de autoverkopen boven het niveau van vorig jaar uitstijgen. De opleving heeft weinig te maken met een oplevend consumentenvertrouwen. De stijging is vooral toe te schrijven aan de aanscherping van fiscale regelingen voor zuinige auto's, met ingang van volgend jaar. Vooral veel zakelijke rijders willen op de valreep nog gebruikmaken van de gunstige regelingen die nu nog gelden.

Daling

Een woordvoerder van BOVAG tekent bovendien aan dat vorig jaar oktober ook wel een hele slechte maand was voor de autoverkopen. Ten opzichte van dezelfde maand in het voorgaande jaar was toen sprake van een daling met 40 procent.

Nieuwe registraties

Tot en met oktober zijn in totaal 338.007 nieuwe auto's geregistreerd. Dat is een daling van 25,5 procent ten opzichte van het totaal over de eerste tien maanden van 2012.   De brancheorganisaties verwachten dat over heel 2013 380.000 nieuwe personenauto's worden verkocht, zo'n 120.000 minder dan vorig jaar. Zij rekenen erop dat de autoverkopen in 2014 weer aantrekken tot 400.000 stuks.

Naar overzicht

Meer weten?

Henry Fraterman

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Meer auto’s verkocht door aanscherping fiscale regelingen

(2074x gelezen) | zuinige auto's,personenauto,fiscale regeling