Nieuws

Datum: dinsdag 12 november 2013

Dijsselbloem positief over kredietunies mkb

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën is positief over een plan van het CDA om het opzetten van coöperatieve kredietunies voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) te stimuleren.

Iniatiefwetsvoorstel

In een brief aan de Tweede Kamer nodigde Dijsselbloem het CDA maandag uit hiervoor een initiatiefwetsvoorstel in te dienen. Op dit moment zijn er nog veel wettelijke beperkingen voor kredietunies, omdat ze al snel aan dezelfde verplichtingen moeten voldoen als banken.

Aanvulling kredietverlening

De CDA-Kamerleden Eddy van Hijum en Agnes Mulder lanceerden hun voorstel in maart. Ze wezen op de situatie in de Verenigde Staten, waar kredietunies volop een aanvulling vormen voor kredietverlening door banken.

50 kredietunies

Het CDA wil dat er binnen 5 jaar 50 kredietunies zijn in Nederland. Die zouden leningen tot 250.000 euro moeten kunnen verstrekken. In het mkb zijn hiervoor al diverse initiatieven ontwikkeld.

Kabinetsreactie

Het kabinet heeft een onderscheid voor ogen tussen kredietunies met een beperkte omvang en met grotere omvang. Lees hier de kabinetsreactie kredietunies.

Naar overzicht

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Dijsselbloem positief over kredietunies mkb

(1367x gelezen) | kredietunie,kredietverlening,mkb