Nieuws

Datum: vrijdag 15 november 2013

Dijkhuis Aannemersbedrijf b.v. centraal in De Uitdaging

Afgelopen donderdag ruilden 34 accountancystudenten van Hogeschool Windesheim de schoolbanken een dag in voor een bezoek aan Dijkhuis.

Stevige casus

Ze kregen daar op uitnodiging van de Jong & Laan ondernemende accountants een stevige casus voorgeschoteld die ze in het kader van De Uitdaging moesten beantwoorden. De Uitdaging is een reallife praktijkcasus waarin studenten een aantal vraagstukken moeten oplossen en een ondernemer hierover adviseren.

Advies op maat

Op de dag zelf konden de studenten vragen stellen aan Eberhard Dijkhuis en Niels Wehkamp namens Dijkhuis, en Henk Wijnholt en Ramon Habers, adviseurs van de Jong & Laan. Daarna kregen ze de tijd om de casus uit te werken en een advies op te stellen. Dit werd vervolgens gepresenteerd aan de jury. De jury koos uiteindelijk voor het team dat het beste advies wist te geven en dat ook nog eens op een aantrekkelijke manier wist te presenteren.

Samenwerking

De Uitdaging is een initiatief van de Jong & Laan accountants belastingadviseurs in samenwerking met een hogeschool en wordt meerdere keren per jaar gehouden. Het biedt studenten de mogelijkheid dat wat ze tijdens de opleiding hebben geleerd in de praktijk te brengen. De Jong & Laan investeert via deze dag in het onderwijs en krijgt hierdoor ook een goed beeld van wat onder de accountancystudenten leeft.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Dijkhuis Aannemersbedrijf b.v. centraal in De Uitdaging

(2112x gelezen) | ondernemers,studenten,De Uitdaging,praktijkcasus,studenten Accountancy