Nieuws

Datum: donderdag 21 november 2013

Auto dubbel belasten mag van EU-Hof

Wie zowel in Nederland als in België een huis bezit of huurt, kan dubbel belast worden voor autorijden.

Gebruik auto

Dat heeft het Europees Hof van Justitie donderdag bepaald. Het Hof oordeelde over een klacht van een Belgische vrouw die in Nederland een woning huurt en in België een huis bezit. Ze gebruikt in beide landen een auto die in België is geregistreerd.

Betalen

De Nederlandse fiscus eist dat zij 17.315 euro aan belasting van personenauto's en motorrijwielen (BPM) betaalt, hoewel zij in België al een soortgelijke heffing voor haar auto heeft betaald: een 'belasting op inverkeerstelling' van 4957 euro.

Dubbele belasting

Het EU-Hof geeft Nederland gelijk en stelt dat EU-lidstaten in dit geval geen maatregelen hoeven te nemen om dubbele belasting te vermijden. Dat komt omdat de belastingbevoegdheid van lidstaten op dit vlak niet is geharmoniseerd.

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Auto dubbel belasten mag van EU-HOF

(1560x gelezen) | dubbele belasting,personenauto,bpm