Nieuws

Datum: donderdag 21 november 2013

App voor simpele belastingaangifte in de maak

De Belastingdienst is bezig met het testen van een app voor de belastingaangifte. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) zei dat woensdag in een debat in de Kamer.

Vooraf ingevuld

Het gaat om een app voor iPad en iPhone die bedoeld is voor de meest simpele aangifte van de inkomstenbelasting. Dat is de aangifte die door de fiscus al vooraf van tevoren grotendeels is ingevuld met gegevens over bijvoorbeeld inkomen, hypotheekrente en spaarrekening.

Veiligheid

Er zijn ongeveer 2 miljoen vooraf ingevulde aangiftes (de 'VIA') in de inkomstenbelasting. Voor de fiscus is de veiligheid van de app heel belangrijk. Het lijkt er niet op dat de app al klaar is om er voor 1 april volgend jaar aangifte mee te doen over het belastingjaar 2013, maar het streven is wel dat de app in de loop van volgend jaar of van 2015 klaar is.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - App voor simpele belastingaangifte in de maak

(1539x gelezen) | belastingdienst,belastingaangifte,app