Nieuws

Datum: dinsdag 19 november 2013

1 op 5 gemeenten heeft WOZ niet op orde

Bijna 1 op de 5 gemeenten heeft de uitvoering van de WOZ, waarbij de gemeente de waarde van een woning of bedrijfspand bepaalt, niet op orde.

Beoordeling

Dat blijkt uit een overzicht dat staatssecretaris Weekers van Financiën naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Van de 408 gemeenten die op 1 november zijn beoordeeld, doen 248 gemeenten het goed en 80 naar behoren. Maar 71 gemeenten krijgen het oordeel 'kan verbeterd worden' en bij 9 gemeenten moet de uitvoering 'dringend verbeterd worden'. In die laatste categorie vallen gemeenten als Harlingen, Oss, Uden en Veghel.

Toezicht

De 80 gemeenten in de laatste twee categorieën komen onder verscherpt toezicht te staan van de Waarderingskamer, die toezicht houdt op de uitvoering van de WOZ. Het kabinet streeft ernaar dat ten minste 90 procent van de gemeenten het oordeel goed of naar behoren krijgen. Op 1 november lag dat percentage nipt boven de 80 procent.

Naar overzicht

Meer weten?

Johan Evers

0546-660760
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - 1 op 5 gemeenten heeft WOZ niet op orde

(1223x gelezen) | WOZ,Woning,Bedrijfspand