Nieuws

Datum: vrijdag 18 oktober 2013

VEH: Crisismaatregelen tweede huis ontbreken

Vereniging Eigen Huis waarschuwt woningbezitters, die een koopwoning tijdelijk verhuren, voor grote problemen.

Belastingplan 2014

Doordat een aantal crisismaatregelen rond de tijdelijke verhuur van te koop staande woningen niet meer is opgenomen in het belastingplan voor 2014, dreigt een groot aantal woningbezitters in grote problemen te komen. Daarvoor waarschuwt de Vereniging Eigen Huis vrijdag. De belangenorganisatie pleit ervoor dat het kabinet de maatregelen met één jaar verlengt.  

Hypotheekrenteaftrek tweede huis

Mensen die zijn verhuisd maar hun oude huis tijdelijk hebben verhuurd, hebben na de periode van verhuur en zolang het huis niet verkocht is, nu bijvoorbeeld weer recht op hypotheekrenteaftrek voor dit tweede huis. Per 1 januari vervalt deze regeling. Bij een hypotheek van 250.000 euro en een rente van 5 procent kost dit de huiseigenaar met een onverkochte woning ongeveer 400 euro per maand, aldus VEH.

Minder lang recht op hypotheekrenteaftrek

Daarnaast heeft een woningbezitter met dubbele woonlasten nu 3 jaar lang recht op hypotheekrenteaftrek over beide hypotheken. Die periode wordt straks teruggebracht naar 2 jaar, als het kabinet deze maatregel niet verlengt. Ook het opheffen van een nadelige bijleenregeling voor mensen die hun tweede huis tijdelijk verhuren, komt zoals het er nu voorstaat per 1 januari te vervallen.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - VEH: Crisismaatregelen tweede huis ontbreken

(1562x gelezen) | Belastingplan,eigen woning,hypotheekrenteaftrek,hypotheek,VEH