Nieuws

Datum: dinsdag 8 oktober 2013

Ondernemers uiten zorgen om maatregelen in Belastingplan

Mkb-Nederland en VNO-NCW maken zich zorgen over de aangekondigde maatregelen van het kabinet in het Belastingplan voor 2014 en de jaren erna.

Commentaar ondernemersorganisaties

Een belangrijke zorg is dat 'de kosten voor arbeid voor werkgevers zullen toenemen als gevolg van het inkomensbeleid'. Dat schrijven de ondernemersorganisaties onder meer in een negentien pagina's tellend commentaar dat naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Zorgpunten van mkb-Nederland en VNO-NCW

Dat de accijnzen weer worden verhoogd, dat de eerder toegezegde lastenverlichting voor het bedrijfsleven is gesneuveld en dat de 'eenmalige' crisisheffing tegen eerdere afspraken in toch nog een jaar wordt opgelegd, zijn andere belangrijke zorgpunten van mkb-Nederland en VNO-NCW. In de brief, aan onder meer staatsecretaris Weekers van Financiën en ministers Kamp (Economische Zaken) en Asscher (Sociale Zaken), bekritiseren de ondernemersorganisaties deze keuzes van het kabinet. Ook doen zij verbetervoorstellen.

Accijnsverhoging werkt averechts

Volgens mkb-Nederland en VNO-NCW leiden de 'nivellerende voorstellen' in het Belastingplan tot een hogere marginale belastingdruk. Werkenden gaan dan relatief meer belasting betalen en houden de komende jaren een lager netto besteedbaar inkomen over. Dat is volgens mkb-Nederland en VNO-NCW dan slecht voor de binnenlandse bestedingen en de economische groei tot en met 2017. En zij vinden dat de voorgestelde accijnsverhogingen averechts werken, omdat consumenten dan nog vaker naar buurlanden zullen uitwijken.

Whitepaper Prinsjesdag

Meer weten? Download hier gratis de whitepaper.

Naar overzicht

Meer weten?

Henry Fraterman

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Anderen bekeken

Deel op:

De Jong en Laan - Ondernemers uiten zorgen om maatregelen in Belastingplan

(1662x gelezen) | mkb,ondernemers,Belastingplan,MKB-Nederland,accijns,crisisheffing