Nieuws

Datum: dinsdag 22 oktober 2013

Crisismaatregelen tweede huis worden verlengd

Al eerder informeerden we u over het ontbreken van verlenging van crisismaatregelen voor een tweede huis. Dat is inmiddels gerepareerd.

Crisismaatregel blijft van kracht

De tijdelijke crisismaatregelen voor woningbezitters die met een tweede huis zitten dat zij niet verkocht krijgen, blijven ook volgend jaar van kracht. Dat heeft staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) vrijdag bekendgemaakt. De maatregel kost volgens de bewindsman 5 miljoen euro.

Hypotheekrenteaftrek

Een woningbezitter met dubbele woonlasten heeft nu 3 jaar lang recht op hypotheekrenteaftrek over beide hypotheken, in plaats van de gebruikelijke 2 jaar. Daarnaast mogen mensen als zij na een periode van verhuur weer met een leeg tweede huis komen te zitten, de financieringskosten voor die woning weer aftrekken. 

Broos

Beide maatregelen zouden per 1 januari komen te vervallen, maar worden volgens Weekers met een jaar verlengd. Aanleiding is de nog altijd moeilijke situatie op de huizenmarkt. ''Ik zie dat de woningmarkt lichtjes aan het herstellen is'', zei Weekers. ''Maar dat herstel is natuurlijk nog wel broos. Ik vind dat de mensen zekerheid moet worden geboden voor het komende jaar.''

Verlenging al "in de pen"

De Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwde vrijdag dat veel huizenbezitters door het wegvallen van de genoemde regelingen in grote problemen dreigden te komen. ''De VEH wordt op zijn wenken bediend'', zei Weekers. Hij voegde er evenwel aan toe dat hij de verlenging ook voor de oproep van de belangenvereniging al ''in de pen'' had.

Bron: nu.nl

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Crisismaatregelen tweede huis worden verlengd

(1786x gelezen) | Belastingplan,eigen woning,hypotheekrenteaftrek,hypotheek,VEH