Nieuws

Datum: donderdag 19 september 2013

Oplichters misbruiken naam van Wehkamp, ING en PayPal in phishingmails

De naam van Wehkamp, ING en Paypal wordt misbruikt in verschillende misleidende mails.

Phishingmails

Het gaat om phishingmails, waarbij oplichters proberen persoonlijke gegevens in handen te krijgen, zo waarschuwt de website Fraudeheldpdesk.nl vandaag.

Nepmail Wehkamp

Zo verstuurt Intrum Justitia Nederland uit naam van Wehkamp een mail over een rekening die nog niet is betaald. De factuur kan direct online worden voldaan als de ontvanger op de genoemde link klikt. Wehkamp heeft op haar site informatie over veilig bestellen en phishingmails geplaatst.

Nepmail ING

De verandering van het huidige bankrekeningnummer naar IBAN is reden voor oplichters om uit naam van ING een misleidende mail te sturen. Ook in dit bericht is een link te vinden om gegevens te verifiëren.

Nepmail PayPal

In een mail van 'PayPal' wordt gesteld dat de rekening van de ontvanger is beperkt. Dat betekent dat het niet meer mogelijk zou zijn om onder meer geld over te maken. Ook hier zijn oplichters aan het werk die het hebben gemunt op gegevens.

Voorbeelden phishingmails

Op Fraudeheldpdesk.nl zijn voorbeelden te vinden van dergelijke phishingmails. De site adviseert om dergelijke mailtjes niet te openen en direct te verwijderen.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Oplichters misbruiken naam van Wehkamp, ING en Paypal in phishingmails

(3519x gelezen) | fraude,nepfacturen,nepmail,oplichters,misbruik