Nieuws

Datum: donderdag 12 september 2013

OOK: Nieuw stimuleringsfonds voor kansrijke MKB-bedrijven

Een groep gerenommeerde ondernemers heeft een stimuleringsfonds opgericht om kansrijke mkb-bedrijven te helpen om te groeien. Het fonds heet Ondernemend Oranje Kapitaal (afgekort OOK).

Vanaf € 250.000

OOK wordt omschreven als een fonds van, voor en door ondernemers. Het investeringsfonds stelt groeikapitaal beschikbaar aan met name gevestigde mkb-bedrijven die al enig succes hebben geboekt. De steun zal worden verstrekt in de vorm van aandelenkapitaal of achtergestelde leningen vanaf € 250.000. Het plan is verder om minstens 10% van de fondsomvang te gebruiken voor de financiering van starters. Dit gebeurt door middel van investeringen in een bestaand durfkapitaalfonds.

Inititatiefnemers

Onder de initiatiefnemers van het nieuwe investeringsfonds zijn onder andere oud-ceo van FrieslandCampina André Olijslager en de bestuursvoorzitter van ING Groep Jan Hommen. Daarnaast is een aantal al dan niet voormalige directeur-grootaandeelhouders (dga's) en ceo's bij het fonds betrokken en zullen ook pensioenfondsen geld in het fonds steken.

'Aantrekkelijk rendement'

De beoogde fondsomvang van OOK is minstens € 100 miljoen. Investeerders kunnen deelnemen vanaf € 100.000 en in ruil daarvoor kunnen zij rekenen op een 'aantrekkelijk en duurzaam rendement'. Begin 2014 verwacht het fonds te kunnen starten en zal de definitieve samenstelling van de RvC bekend worden gemaakt.

Bron: de Jong & Laan Subsidieadviseurs

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - OOK: Nieuw stimuleringsfonds voor kansrijke MKB-bedrijven

(1483x gelezen) | mkb,subsidieadvies,investeringsfonds,stimuleringsfonds