Nieuws

Datum: maandag 2 september 2013

Kabinet verzacht vermogensinkomensbijtelling eigen bijdrage AWBZ en Wmo

De ministerraad heeft er op voorstel van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mee ingestemd om de effecten van de vermogensinkomensbijtelling voor de eigen bijdrage AWBZ en Wmo te verzachten.

Extra vrijstelling € 10.000

Cliënten die nog niet de AOW-gerechtigde leeftijd hebben en in een AWBZ-instelling verblijven, krijgen per 1 januari 2014 een extra vrijstelling van 10.000 euro bij het bepalen van de eigen bijdrage. Met deze verzachting bedraagt de vrijstelling van het vermogen voor een eenpersoonshuishouden circa 31.000 euro.

Vermogen box 3 

Voor alle cliënten die AWBZ-zorg ontvangen of een individuele Wmo-voorziening wordt geregeld dat uitkeringen voor letselschade en bepaalde eenmalige uitkeringen niet meetellen bij het vermogen in box 3 van de inkomstenbelasting. Dit gebeurt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2013.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Kabinet verzacht vermogensinkomensbijtelling eigen bijdrage AWBZ en Wmo

(1876x gelezen) | vermogen,box 3,inkomstenbelasting,aow