Nieuws

Datum: maandag 9 september 2013

Kaas-Pack Holland centraal in De Uitdaging

Afgelopen donderdag ruilden 65 accountancystudenten van de Hanzehogeschool Groningen hun schoolbanken een dag in voor een bezoek aan Kaas-Pack Holland.

Reallife praktijkcasus

Ze kregen daar een pittige casus voorgeschoteld die ze in het kader van De Uitdaging moesten beantwoorden. De Uitdaging is een reallife praktijkcasus waarin de studenten een aantal vraagstukken moeten oplossen en een ondernemer hierover adviseren.

Adviezen opstellen

Op de dag zelf konden de studenten vragen stellen aan Albert en Erik Koekoek van Kaas-Pack Holland en Jeroen Droste en Willem-Jan Benning, adviseurs van de Jong & Laan. Daarna kregen ze de tijd om de casus uit te werken en een advies op te stellen. Dit werd vervolgens gepresenteerd aan de jury. De jury koos uiteindelijk voor het team dat het beste advies wist te geven en dat ook nog eens op een aantrekkelijke manier wist te presenteren.

Win-winsituatie

De Uitdaging is een initiatief van de Jong & Laan accountants belastingadviseurs in samenwerking met een hogeschool en wordt meerdere keren per jaar gehouden. Het biedt studenten de mogelijkheid dat wat ze tijdens de opleiding hebben geleerd in de praktijk te brengen. De Jong & Laan investeert via deze dag in het onderwijs en krijgt hierdoor ook een goed beeld van wat onder de accountancystudenten leeft. Kaas-Pack Holland neemt de adviezen van de studenten mee in hun bedrijfsstrategie.

Naar overzicht

Meer weten?

Hermann Neumann

0528-262323
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Kaas-Pack Holland centraal in De Uitdaging  (1)

(1935x gelezen) | De Uitdaging,praktijkcasus,Kaas-Pack,studenten Accountancy,onderwijs