Nieuws

Datum: maandag 23 september 2013

Geen bijtelling privégebruik voor bestelauto klusbedrijf

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft in hoger beroep geoordeeld dat een bestelauto van een klusbedrijf niet geschikt is voor het vervoer van personen aangezien de laadruimte vol staat met rekken en dergelijke en omdat de hoofdsteun van de bijrijderstoel daartoe ook is verwijderd.

Uitsluitend voor goederen

Een man heeft een klusbedrijf. Hij beschikt daartoe over een verlengde bestelauto. De inspecteur stelt dat de ondernemer in diverse jaren ten onrechte geen bijtelling wegens privégebruik in aanmerking heeft genomen en legt IB-navorderingsaanslagen aan hem op. Rechtbank Arnhem oordeelt echter dat de auto door aard of inrichting uitsluitend of nagenoeg uitsluitend geschikt is voor vervoer van goederen. De inspecteur gaat in hoger beroep.

Beroep ongegrond

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de auto niet geschikt is voor het vervoer van personen, aangezien de laadruimte vol staat met rekken en dergelijke en omdat de hoofdsteun van de bijrijderstoel daartoe ook is verwijderd. De inspecteur stelt vergeefs dat het voor één persoon fysiek mogelijk is om zich in de laadruimte te wurmen. Het vervoer van een persoon op de bijrijdersstoel is wellicht mogelijk, doch is verre van ideaal. Het beroep van de inspecteur is ongegrond.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Geen bijtelling privégebruik voor bestelauto klusbedrijf

(2742x gelezen) | bijtelling,bestelauto van de zaak,auto van de zaak,privégebruik bestelauto