Nieuws

Datum: dinsdag 10 september 2013

Bijtelling ondanks verloren rittenadministratie

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft zich achter de Belastingdienst gesteld in een zaak waarbij de fiscus een bijtelling wegens privégebruik van de auto van de zaak had toegepast.

Privégebruik

Dit hoewel de betrokkene verklaart dat hij niet meer dan vijfhonderd kilometer privé heeft gereden.

Rittenadministratie

Het Hof constateert dat de bijtelling verplicht is, tenzij de betrokkene van tevoren aan de Belastingdienst meedeelt dat hij niet meer dan vijfhonderd kilometer privé rijdt. Hij had echter niet zo'n verklaring ingevuld. Ook dan kan hij de bijtelling nog aanvechten. Het makkelijkste middel daarbij is een rittenadministratie, maar hij mag het bewijs ook op een andere manier leveren.

Bijtelling toch terecht

In dit geval stelt de betrokkene dat hij een rittenadministratie heeft gehad, maar dat die tijdens een verhuizing door waterschade verloren is gegaan. Het Hof constateert dat hij met deze bewering, spijtig voor hem, niet voldoet aan de op hem rustende bewijslast dat uit een rittenadministratie of anderszins moet blijken dat de auto op jaarbasis voor niet meer dan 500 kilometer voor privé-doeleinden wordt gebruikt. De bijtelling is terecht.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Bijtelling ondanks verloren gegane rittenadministratie

(1885x gelezen) | privégebruik auto,auto van de zaak,bijtelling,rittenadministratie