Nieuws

Datum: vrijdag 30 augustus 2013

DNB: Voorwaarden bedrijfskredieten nog verder aangescherpt door banken

Banken zijn in het tweede kwartaal nóg strenger geworden met leningen aan het mkb. Volgens De Nederlansche Bank (DNB) gaat het om een ruime meerderheid van de banken die de voorwaarden verder aanscherpte.

Toegenomen risicoperceptie en kosten vermogenspositie

De toegenomen risicoperceptie en de kosten die verband houden met de vermogenspositie van de banken zijn daarvoor de belangrijkste verklaring, aldus DNB. Tegelijkertijd rapporteert een derde van de banken dat de vraag naar krediet door het mkb is afgenomen.

Onderzoek EenVandaag

Uit een onderzoek van EenVandaag onder 1.800 mkb-ers blijkt dat tweederde van de ondernemers die afgelopen jaar de lening hebben aangevraagd, deze niet hebben gekregen. Ook vindt 85 procent van de  ondervraagden dat banken te weinig moeite doen om het mkb te ondersteunen. Eenderde geeft aan dat de relatie met zijn huisbank de afgelopen twee jaar is verslechterd. Vijf procent is overgestapt naar een andere bank en 22 procent overweegt dit te doen.

De Jong & Laan Bedrijfsadviseurs

Bent u als ondernemer ook op zoek naar financiering voor uw bedrijf? Dan is goede advisering meer dan ooit van groot belang. Hoe complexer de bedrijfs- of financieringsconstructies, hoe meer professionele ondersteuning is gewenst. Onze bedrijfsadviseurs kunnen u hier alles over vertellen.

Bron: De Nederlandsche Bank 

Naar overzicht

Meer weten?

Rom Ellenbroek

0541-512485
NaN

Stel uw vraag

Anderen bekeken

Verwante artikelen

Deel op:

De Jong en Laan - Voorwaarden bedrijfskredieten nog verder aangescherpt door banken

(1732x gelezen) | bedrijfskredieten,banken,lening bank,financiering,financiering nodig