Nieuws

Datum: dinsdag 27 augustus 2013

Extra controle Belastingdienst op btw-balansschulden

Vanaf 26 augustus 2013 controleert de Belastingdienst extra of ondernemers hun btw-schulden hebben gemeld met een correctie op de btw-aangifte. Het gaat over de periode 2008 tot en met 2012.

Verbeterde aangifte

Belastingdienst: 'Hebt u nog geen correctie ingestuurd? Stuur dan nu een verbeterde aangifte in. Zo voorkomt u een hogere boete. Wij vergelijken de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting met uw btw-aangiften. In de vergelijking nemen wij ook de ingediende correcties mee. Hebt u nog een btw-schuld over voorgaande jaren? Dan ontvangt u een brief waarmee u de aangiftegegevens kunt controleren, vóórdat wij een aanslag opleggen.

Veel reacties op eerdere oproep

Sinds een eerdere oproep in mei hebben ruim 22.000 ondernemers hun btw-schulden gemeld, voor een bedrag van meer dan € 76 miljoen.

Voorkom hoge rente en boete

'Hebt u een btw-balansschuld? En wilt u voorkomen dat de heffingsrente en boete verder oplopen? Stuur dan nu een verbeterde aangifte in met het formulier Suppletie omzetbelasting. Uw intermediair kan u daarbij helpen. Kunt u op dit moment niet betalen? U leest bij Kort telefonisch uitstel voor ondernemers of u een betalingsregeling kunt aanvragen,' aldus de fiscus.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp bij Aangifte corrigeren.

Bron: Accountancynieuws

Naar overzicht

Meer weten?

Hans Wiersma

050-3166966
NaN

Stel uw vraag

Anderen bekeken

Deel op:

De Jong en Laan - Extra controle Belastingdienst op btw-balansschulden

(1901x gelezen) | btw-balansschulden,btw,btw-aangiften,inkomstenbelasting,vennootschapsbelasting