Nieuws

Datum: donderdag 15 augustus 2013

Bijdrage Zorgverzekeringswet werkgever omlaag in 2014

De inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet voor de werkgever gaat omlaag in 2014. Dat staat in de evaluatie Wet uniformering loonbegrip (Wet ULB).

De Wet ULB

De Wet ULB regelt een uniform loonbegrip voor de loon- en premieheffingen. Daartoe is onder meer de inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (IAB Zvw) van werknemers met een belaste vergoeding daarvoor van de werkgever vervangen door een als werkgeversheffing door de werkgever verschuldigde IAB Zvw. Met de invoering van de Wet ULB wordt de IAB Zvw dus bij de werkgever geheven.

Voordeel werkgever 

De hogere inkomensafhankelijke bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (IAB Zvw) leidt tot belastingderving vanwege het afschaffen van de (belaste) vergoeding. Dat betekent een permanent voordeel voor de werknemer als gevolg van de Wet ULB. De IAB Zvw voor de werkgever is - zo blijkt nu - te hoog vastgesteld en wordt daarom verlaagd in 2014. Dit levert een voordeel op voor de werkgever.

Naar overzicht

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Anderen bekeken

Deel op:

De Jong en Laan - Bijdrage Zorgverzekeringswet werkgever omlaag in 2014

(1991x gelezen) | Wet Uniformering Loonbegrip,wet ULB,Zorgverzekeringswet,uniform loonbegrip