Nieuws

Datum: vrijdag 19 juli 2013

Creditfactuur versturen niet voldoende voor teruggaaf van btw

Hof Arnhem-Leeuwarden is van oordeel dat het verzoek van een bv om teruggaaf van btw terecht is geweigerd, omdat niet is aangetoond dat de vergoeding niet meer wordt ontvangen.

Teruggaaf btw

Een bv heeft een licentie gekocht van een andere bv, maar de koopprijs inclusief btw niet geheel betaald. De verkopende bv heeft de btw over de gehele vergoeding voldaan. De verkoper besluit de licentieovereenkomst op te zeggen en doet een verzoek om teruggaaf van btw, omdat het resterende bedrag niet meer zou worden ontvangen.

Geschil

De inspecteur wijst dit verzoek af, omdat dit laatste niet is bewezen. De verkopende bv stuurt daarop een creditfactuur naar de koper, die wordt geweigerd en teruggestuurd. In geschil is of de verkoper recht heeft op teruggaaf van de op de creditfactuur vermelde btw.

Niet aannemelijk 

Hof Arnhem-Leeuwarden is van oordeel dat dit niet het geval is. De verkopende bv heeft niet aannemelijk gemaakt dat de licentieovereenkomst rechtsgeldig is beëindigd. Daarnaast is niet aangetoond dat een prijsvermindering is verleend. Teruggaaf wordt alleen verleend voor zover de vergoeding wordt terugbetaald omdat een vermindering van de vergoeding is verleend. Het versturen van een creditfactuur is daarbij niet voldoende.

Bron: Plein+

Naar overzicht

Meer weten?

Hans Wiersma

050-3166966
NaN

Stel uw vraag

Anderen bekeken

Deel op:

De Jong en Laan - Creditfactuur versturen niet voldoende voor teruggaaf van btw

(1958x gelezen) | bv,btw,btw-teruggaaf,teruggaaf btw,creditfactuur