Nieuws

Datum: vrijdag 26 juli 2013

Belastingdienst: Nog geen btw-nummers voor zonnepanelen

Particulieren krijgen van de Belastingdienst nog geen btw-nummer voor het produceren van elektriciteit met zonnepanelen. Volgens het Hof van Justitie van de Europese Unie zijn particulieren die met zonnepanelen opgewekte elektriciteit tegen betaling terugleveren aan het net, ondernemers voor de btw.

Het Hof deed deze uitspraak op 20 juni 2013. Het ministerie van Financiën beraadt zich nog op de gevolgen van de uitspraak van het Hof.

'In afwachting daarvan geven wij nog geen btw-nummers af,' aldus de Belastingdienst.'Hebt u bij ons een btw-nummer aangevraagd omdat u zonnepanelen hebt? Dan krijgt u van ons een brief waarin staat dat wij het btw-nummer nog niet afgeven. Zodra het ministerie een standpunt heeft ingenomen over de gevolgen van de uitspraak van het Hof , handelen wij de aanvragen af.'

Eerder deze maand liet de Kamer van Koophandel al weten particuliere eigenaren van zonnepanelen niet als ondernemers in de zin van de Handelsregisterwet te beschouwen, en ze daarom ook niet in te schrijven als ondernemer. De KvK verwijst hen juist door naar de Belastingdienst om een btw-nummer aan te vragen.

Naar overzicht

Meer weten?

Henry Fraterman

0548-537470
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Belastingdienst: Nog geen btw-nummerszonnepanelen

(1809x gelezen) | btw,zonnepanelen