Nieuws

Datum: dinsdag 9 juli 2013

€5 miljoen voor innovatieve mkb-bedrijven in Twente

Twentse mkb-bedrijven kunnen de komende vier jaar subsidie aanvragen voor het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten die ook arbeidsplaatsen opleveren. Regio Twente stelt via het ‘Twentse fonds Innovatie in gemeenten' de komende vier jaar €5 miljoen beschikbaar voor innovatieve Twentse mkb-bedrijven.

Bijdrage

Het gaat het om kredieten tot maximaal €150.000 of vouchers tot €5.000. De aanvragen gelden vooral voor de sectoren zorg, veiligheid en duurzaamheid. Het fonds staat vanaf oktober open voor aanvragen. Bedrijven kunnen een aanvraag indienen bij Kennispark Twente.

Voucher en kredieten

Er zijn twee mogelijkheden om een bijdrage te krijgen uit het 'Twentse fonds Innovatie in gemeenten': een voucher of een krediet. Met een innovatievoucher tot € 5.000 kunnen ondernemingen bestaande kennis inkopen bij kennisinstellingen die veel aan onderzoek doen, zoals UT, ROC van Twente of Saxion. Innovatiekredieten tot maximaal €150.000 zijn bedoeld voor de financiering van innovatieve projecten die leiden tot nieuwe producten die snel in de markt kunnen worden gezet. Een krediet moet inclusief rente gedurende een aantal jaren terugbetaald worden.

Bron: de Jong & Laan Subsidieadviseurs

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Willem Been

0592 544 030
NaN

Neem nu contact op

Deel op:

De Jong en Laan - 5 miljoen voor innovatieve mkb-bedrijven in Twente

(2225x gelezen) | innovaties,subsidietraject,subsidies,innovatiefondsMKB+,de Jong & Laan subsidieadviseurs