Nieuws

Datum: vrijdag 14 juni 2013

Zakelijke rijders tevreden over elektrisch vervoer

Zakelijke gebruikers zijn zeer tevreden over elektrisch vervoer. Dit blijkt uit een landelijke enquête van Agentschap NL. De respondenten geven een gemiddeld cijfer van 7,8. De meerderheid laat bovendien weten het aantal elektrische voertuigen te willen uitbreiden.

Enquête elektrisch vervoer

In maart 2013 hield Agentschap NL een enquête onder zakelijke gebruikers van elektrisch vervoer, zoals personenauto's, bestel- en vrachtauto's, scooters, vaartuigen en bijzondere voertuigen die volledig elektrisch of plug-in hybride (met stekker) zijn.

Positieve respons

Doel was om ervaringen rond lokale initiatieven voor elektrisch vervoer in kaart te brengen. Hieruit volgde een hoge en positieve respons met een representatief beeld.

Rapportcijfer 7,8

Met een gemiddeld rapportcijfer van 7,8 blijken de respondenten meer dan tevreden over elektrisch vervoer. Het elektrisch vaartuig (8,1) en de volledig elektrische personenauto (8,0) scoren het hoogst. Naast de hoge beoordeling geeft tweederde van de respondenten aan het aantal elektrische voertuigen te willen uitbreiden.

Milieuvriendelijkheid

De belangrijkste redenen om te kiezen voor elektrisch vervoer zijn milieuvriendelijkheid, CO2-reductie en het imago van het bedrijf, zo geven de respondenten aan.

Rol van innovator

Opvallend is dat een groot aantal van hen de rol pakt van innovator: ze willen een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van elektrisch vervoer en het beter zichtbaar maken in het straatbeeld.

Knelpunten opstartfase

Gevraagd naar de knelpunten bij de opstartfase zegt bijna een kwart van de respondenten die helemaal niet te ervaren. Bovendien lost bijna 60 procent belemmeringen in de opstartfase zelf op.

Laadpunt

Het grootste probleem is toestemming voor een (openbaar) laadpunt, maar ook hierbij heeft meer dan de helft geen belemmering ervaren.

Aantrekkelijker maken elektrisch vervoer

Op de vraag hoe de overheid belemmeringen kan wegnemen en elektrisch vervoer nog aantrekkelijker kan maken, noemt 78 procent belastingvoordeel als maatregel. Ook het realiseren van speciale parkeerplaatsen, aankoopsubsidies en voorkeursbeleid in de stad zijn volgens de respondenten aantrekkelijk.

Bron: Plein+

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Leonie Pongers

053-4810481
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Zakelijke rijders tevreden over elektrisch vervoer

(1693x gelezen) | auto van de zaak,elektrisch vervoer,bestelauto van de zaak,belastingvoordeel,subsidies