Nieuws

Datum: donderdag 27 juni 2013

Wachtdienstregeling en privé kilometers

Recent is er een uitspraak gedaan waarbij de (privé) ritten tijdens een storingsdienst niet als zakelijk mochten worden aangemerkt. Het hof vond dat alleen de kilometers na de oproep als zakelijk mochten worden aangemerkt.

Goedkeuring wachtdienstregeling

Het vreemde van deze uitspraak is, is dat helemaal niets wordt vermeld over de goedkeuring voor wachtdienstregelingen. Het betrof hier een monteur die continue storingsdienst had (24 uur per dag).

Roulatiesysteem

Voor werknemers die volgens een roulatiesysteem een storingsdienst/wachtdienst hebben geldt nog steeds een goedkeuring dat alle gereden kilometers tijdens de wachtdienst als zakelijk worden aangemerkt. Hieronder de voorwaarden die daarbij van toepassing zijn:

  • De werknemer heeft geen invloed op de keuze van de aangeschafte auto.
  • De werknemers beschikt in privé over een auto die voor privégebruik evenzeer of zelfs meer geschikt is dan de auto van de zaak.
  • De werknemer is verplicht tijdens de wachtdienst binnen een redelijke afstand* van zijn woonplaats te blijven.
  • Het aantal kilometers dat tijdens de wachtdienst wordt gereden en het aantal en de plaats van de werkzaamheden waarvoor de werknemer is opgeroepen worden bijgehouden.

Afstand woonplaats

*De werknemer is verplicht tijdens de wachtdienst binnen een redelijke afstand van zijn woonplaats te blijven. Wat een redelijke afstand is, is afhankelijk van het soort werkzaamheden en de gewenste maximale aanrijtijd.

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Wachtdienstregeling en privé kilometers

(4232x gelezen) | privégebruik auto,auto van de zaak,bijtelling,zakelijke kilometers