Nieuws

Datum: woensdag 12 juni 2013

Acquisitiefraude identiteitsgegevens

Er gaat een frauduleuze mailing rond waarbij een partij zich voordoet als de Kamer van Koophandel en vraagt om kopieën van legitimatiebewijzen van eigenaren en vennoten van ondernemingen.

Brief niet van KvK

De Kamer van Koophandel benadrukt met klem dat deze brief niet van hen afkomstig is en vraagt ondernemers extreem alert te zijn en geen gehoor te geven aan de oproep in deze brief.

J.H. de Brink

De brief is afkomstig van J.H. de Brink. Deze persoon doet zich voor als een medewerker van de Kamer van Koophandel, Landelijke Register Administratie. De persoon maakt daarbij ook misbruik van het KvK-logo. Er wordt gerefereerd aan 'nieuwe wetgeving'.

Identiteitsgegevens

De mailing is gericht op het verzamelen van identiteitsgegevens. Tezamen met het KvK-registratienummer kunnen fraudeurs met deze informatie grote schade aanrichten aan het bonafide bedrijfsleven. Ondernemers die reeds hebben gereageerd kunnen aangifte doen bij de politie.

Steunpunt Acquisitiefraude

De Kamer van Koophandel heeft verschillende kanalen ingezet om ondernemers te waarschuwen en zal dit de komende tijd blijven doen. Voor meer informatie over acquisitiefraude kunnen ondernemers terecht bij het Steunpunt Acquisitiefraude.

Bron: KvK

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Acquisitiefraude identiteitsgegevens

(2178x gelezen) | kamer van koophandel,fraude,valse e-mail,nepmail