Nieuws

Datum: maandag 27 mei 2013

Uniformering loonbegrip. Werkgeversbijdrage buitenlandse ziektekostenverzekering

De Staatssecretaris van financiën wil het onderscheid tussen werknemers die onder de Nederlandse Zorgverzekeringswet vallen en werknemers die onder een vergelijkbaar buitenlands stelsel vallen weg nemen.

Loon werknemer

De inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet behoort volgens art. 11d Wet LB 1964 niet tot het loon van de werknemer. Art. 11d Wet LB 1964 is niet van toepassing op werknemers die voor de ziektekosten onder een buitenlands stelsel zijn verzekerd. Het maakt daarvoor niet uit of het buitenlandse stelsel voor de ziektekosten een werkgeversbijdrage kent of niet.

Zorgverzekeringswet

Om het onderscheid tussen werknemers die onder de Nederlandse Zorgverzekeringswet vallen en werknemers die onder een vergelijkbaar buitenlands stelsel vallen, weg te nemen, zal de Staatssecretaris van Financiën in een wetsvoorstel een aan art. 11d Wet LB 1964 vergelijkbare bepaling opnemen voor de buitenlandse situaties.

Ziektekostenregelingen

Vervolgens zal in het te actualiseren besluit van 7 april 2009, nr. CPP2009/93M, voor het vaststellen van het loon naar Nederlandse fiscale maatstaven worden bepaald hoe voor (onder andere) de Belgische en Duitse ziektekostenregelingen de wettelijk verschuldigde bijdragen zich verhouden tot de bijdragen die verschuldigd zijn op grond van de Nederlandse Zorgverzekeringswet.  Dit heeft Weekers geantwoord op vragen van het Tweede Kamerlid Omtzigt (CDA).

Bron: Accountancy nieuws

Naar overzicht

Anderen bekeken

Meer weten?

Hendri Meilink

0523-264785
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Uniformering loonbegrip. Werkgeversbijdrage buitenlandse ziektekostenverzekering

(1735x gelezen) | uniform loonbegrip,Wet Uniformering Loonbegrip,Zorgverzekeringswet,loon