Nieuws

Datum: dinsdag 26 maart 2013

Kilometerregistratie vermindert productiviteit van bedrijven

Bijna tweederde van de zakelijke rijders in Nederland spendeert minimaal twee uur per maand aan het registreren en invoeren van gereden kilometers.

Onderzoek TomTom

28 procent van de bestuurders is hier meer dan vier uur per maand aan kwijt. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek van TomTom Business Solutions onder zakelijke rijders in Europa (Duitsland, Nederland, Frankrijk en Ierland).

Bijhouden kilometers

Bedrijven en hun werknemers zijn bij wet verplicht om hun gereden kilometers accuraat bij te houden. De meeste bedrijven doen dit op papier (43 procent). Daarnaast registreert 29 procent van de bestuurders de gereden kilometers via de computer en 26 procent via een mobiel apparaat. Bijna de helft van de rijders (43 procent) moet de opgeslagen kilometerstanden vervolgens op kantoor overzetten naar een ander formaat of invoeren in een computersysteem.

Verminderde productiviteit

'Verminderde productiviteit heeft een grote impact op de mogelijkheden voor een bedrijf om concurrerend te blijven in steeds uitdagender economische omstandigheden. Kilometerregistratie blijkt een verspilling van middelen te zijn,' zegt Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Business Solutions.

Slimme systemen bieden oplossing

'Het gebruik van oude systemen voor kilometerregistratie legt een grote druk op de productiviteit van bedrijven. Dit kan oplopen tot meer dan vierhonderd uur werkuren per maand voor bedrijven met honderd rijders. Dit is een belangrijke uitdaging voor het management. Slimme systemen bieden hiervoor een oplossing.'

Verkeerde kilometergegevens

Het onderzoek - uitgevoerd onder zakelijke bestuurders zonder geautomatiseerd kilometerregistratiesysteem - toont aan dat meer dan een kwart (26 procent) van de bestuurders weleens verkeerde kilometergegevens opgeeft. 21 procent doet dit zelfs regelmatig.

Bron: Accountancynieuws

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Kilometerregistratie vermindert productiviteit van bedrijven

(1654x gelezen) | kilometerregistratie,kilometeradministratie,kilometervergoeding,auto van de zaak