Nieuws

Datum: vrijdag 8 maart 2013

Invoering WKR een jaar uitgesteld

Vanochtend meldt het Financieel Dagblad dat Staatssecretaris Weekers van Financiën de invoering van de werkkostenregeling een jaar uitstelt tot 1 januari 2015.

Huidige afspraken

Werkgevers krijgen nog een jaar de keus tussen de huidige afspraken over de belasting op vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers en de nieuwe werkkostenregeling.

Werkkostenregeling

Volgens de krant legt de staatssecretaris van Financiën vandaag in een brief aan de Tweede Kamer uit dat hij de werkkostenregeling wil vereenvoudigen en deze daarmee aantrekkelijker wil maken voor het midden- en kleinbedrijf.

Loonbelasting

Volgens Weekers kan dat door de wetgeving in de loonbelasting beter te laten aansluiten bij wat werkgevers in de praktijk als loon beschouwen.

Vergoedingen

Mogelijk betekent dit dat vergoedingen voor zaken die voor de uitvoering van de werkzaamheden noodzakelijk zijn, niet langer meer tot het loon zullen worden gerekend.

Vrije ruimte

In dat geval zou de vrije ruimte kunnen worden gebruikt voor vergoedingen en zaken die geen echte kostenvergoeding zijn, zoals bijvoorbeeld voor personeelsreizen en dergelijke. Als men die route kiest, juicht SRA dat zeker toe.

Algemeen Overleg

De brief van Weekers komt ruim voor het tot twee keer toe eerder geplande Algemeen Overleg in de Tweede Kamer waarin de vaste commissie voor Financiën de WKR gaat evalueren.

Alternatieve regeling

SRA en NOAB riepen eerder de staatssecretaris en de Tweede Kamer al op basis van eigen onderzoek op om te komen tot een alternatieve regeling die werkbaar is voor het mkb.

Bron: SRA 

Naar overzicht

Verwante artikelen

Meer weten?

Leonie Pongers

053-4810481
NaN

Stel uw vraag

Deel op:

De Jong en Laan - Invoering WKR een jaar uitgesteld

(1810x gelezen) | werkkostenregeling,onkostenvergoeding,WKR