Nieuws

Datum: woensdag 6 februari 2013

DNB: mkb moet niet langer wachten met IBAN

Nog steeds zijn niet alle midden- en kleinbedrijven begonnen aan de voorbereidingen op de overstap naar IBAN, het nieuwe, langere internationale bankrekeningnummer.

Deadline komt in zicht

Zo'n 15 procent van de mkb'ers is nog niet gestart met het aanpassen van hun administratie, systemen of software. Dat meldt De Nederlandsche Bank dinsdag. Vooral middelgrote bedrijven moeten zich niet verkijken op de tijd die nog resteert tot de deadline, waarschuwt de centrale bank.

Filevorming voorkomen

Volgens DNB is het belangrijk dat bedrijven niet langer wachten. 'We moeten filevorming aan het einde van dit jaar voorkomen. Anders lopen bedrijven het risico de deadline van 1 februari 2014 niet te halen,' aldus Bernard Juffermans, programmamanager SEPA Nederland bij DNB.

1 februari 2014

Nederland gaat op 1 februari 2014 helemaal over op het Europese betalingssysteem SEPA. Daarmee moet in het hele eurogebied op dezelfde manier kunnen worden betaald. Door de invoering van SEPA (Single Euro Payments Area) vervallen de vertrouwde Nederlandse rekeningnummers en worden ze vervangen door hun Europese tegenhanger IBAN.

Bron: Plein+

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - DNB: mkb moet niet langer wachten met IBAN

(1822x gelezen) | mkb,SEPA,IBAN