Nieuws

Datum: donderdag 10 januari 2013

Zakelijke rijder naar goedkope pomp

Zakelijke rijders moeten wellicht binnenkort dure pompstations langs de snelweg mijden. Werkgevers hebben vanaf vandaag namelijk de beschikking over een systeem om hun personeel naar goedkopere pompen te sturen.

Doorn in het oog

"De hoge benzine- en dieselprijzen zijn werkgevers al langer een doorn in het oog", zegt Patrick Bunnik, directeur van het bedrijf XXImo, dat voor een groot aantal werkgevers een pas ontwikkelde, waarbij de werkgever kan instellen bij welke categorie tankstations ermee betaald mag worden.

Onder de landelijke adviesprijs

Het bedrijf verdeelt de tankstations in Nederland in prijscategorie A (tankstations met de landelijke adviesprijs), B en C. Prijscategorie B zijn vaak tankstations in de periferie en op doorgaande wegen, en zitten gemiddeld vijf cent per liter onder de landelijke adviesprijs. C zijn vaak onbemande pompstations en kleinere merken. Deze zitten gemiddeld acht cent per liter onder de landelijke adviesprijs.

De moeite waard

Bunnik meent dat wanneer een werkgever zijn werknemers alleen in categorie C laat tanken, daar 400 euro per persoon per jaar mee kan worden bespaard. "Als je daardoor iemand minder kunt ontslaan, of juist überhaupt je personeel nog een auto van de zaak kunt aanbieden, is het de moeite waard."

Minder langs snelweg tanken

Voor de werknemer betekent het vooral, "meer dichtbij huis tanken, en minder in impuls op de snelweg, als het lampje gaat knipperen". Via navigatie en de smartphone zien zakelijke rijders op basis van hun locatie bij welke stations ze terechtkunnen.

Zakelijke rijders

In totaal telt Nederland ruim 3200 pompen die in gebruik zijn bij zakelijke rijders. Bunnik, die momenteel een paar duizend klanten heeft, wil komend jaar 20 procent van de markt van 600.000 zakelijke rijders overnemen. Athlon, de één na grootste leasemaatschappij van Nederland, gaat de pas sowieso gebruiken. XXImo-pashouders kunnen met dezelfde pas ook parkeergarages, tolwegen, taxi en openbaar vervoer betalen.

Bron: De Telegraaf

Naar overzicht

Deel op:

De Jong en Laan - Zakelijke rijder naar goedkope pomp

(2157x gelezen) | auto van de zaak,leaseauto,tanken